AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominike Ruzveltom Skeritom, sa kojim je razgovarao o mogućnostima za unapređenje bilateralne saradnje.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost premijeru Skeritu što je Komonvelt Dominika povlačenjem priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova pokazala da poštuje teritorijalni integritet Srbije, a time i principe međunarodnog prava.

On je istakao da je Srbija opredeljena da razvija politički dijalog i ekonomsku saradnju sa Komonveltom Dominikom i ostalim zemljama Asocijacije država Kariba, kao i Karipske zajednice, pa je zato potrebno utvrditi oblasti od zajedničkog interesa.

Foto: Tanjug

Premijer Skerit je rekao da je u posetu došao da bi bolje upoznao našu zemlju, kao i da, u duhu prijateljstva i solidarnosti, izrazi čvrsto poštovanje za teritorijalni integritet Srbije. On je izrazio uverenje da u Srbiji može da nađe pouzdanog partnera za razvoj poljoprivrede, hidro-inženjeringa i turizma u svojoj zemlji, a posebno kroz obrazovanje različitih kadrova i usvajanje naših iskustava u tim oblastima.

Predsednik Vučić je naglasio spremnost Srbije da obrazovanje kadrova iz Komonvelta Dominike pomogne stipendijama za školovanje na našim obrazovnim institucijama.

#Aleksandar Vučić

'